LF:s Adam Rönnqvist och Uppsalas Mannos Nakos.

Matchguide: Uppsala vill skriva historia

Uppsala Basket har aldrig öppnat en säsong i Basketligan med fem raka segrar. Blir det seger borta mot LF Basket i kväll skriver man alltså historia.

Säsongen 2011/12 inledde Uppsala precis som i år med fyra segrar i följd, men i femte matchen då föll man mot just LF. Denna gång hoppas Uppsala att det ska gå bättre, men i förberedelserna inför matchen är det inget som det pratas om i laget.
– Vi har inte pratat om det där, det är nog mer en tidningsgrej, säger Anton Gaddefors till Upsala Nya Tidning.
– Jag visste inte om det här, fyller tränaren Kelly Grant i.

Senast var det LF som satte stopp.
– Jaha. Men Luleå har varit lite av ett spöke för Uppsala i några år nu, även när jag inte var med, säger Grant till tidningen.

Precis som Uppsala har LF fått en fin start på säsongen. Endast en förlust har det blivit, mot Uppsala för knappt två veckor sedan.
– Jag kan tänka mig att de är revanschsugna, vilket de ska vara. Det gäller att vi gör en bra match och håller koll på deras snabba uppspel, säger Anton Gaddefors.

LF kommer från en stark bortavinst mot Sundsvall Dragons, och ställs nu mot ett mycket formstarkt lag.
– Det kommer ge oss bra besked om hur vi står oss mot det enda obesegrade laget i ligan. Inledningen förra vändan mot dem var vi ruggigt nöjda med och det såg riktigt bra ut. Men sedan arbetade Uppsala sig ikapp och förbi innan halvleksvilan och vi fick jaga resten av matchen. Vi kom ikapp och gav dem en fajt men de fick riva ner alldeles för många offensiva returer för att vi skulle ha en chans att vinna där nere, säger tränaren Peter Öqvist till klubbens hemsida och fortsätter:
– Uppsala är kompletta och ett riktigt bra lag, de är samspelta, duktiga defensivt, vassa i returtagningen och med en mängd duktiga poänggörare. För att vinna krävs ett bra försvarsspel och att vi är starka i returtagningen. Det gäller att försöka hålla koll på deras skyttar men samtidigt inte göra det för enkelt för deras stora spelare nära korgen.

Uppkast i Luleå Energi Arena sker klockan 19.04. Under tisdagen spelas ytterligare tre matcher: Norrköping–Borås, Sundsvall–Umeå och Södertälje–Jämtland.

Dela inlägget