Fotograf: Bildbyrån

Poängmaskinen kan vara på väg till England

Landslagsforwarden Pierre Hampton korttidskontrakt med Eco Örebro går ut idag. Och kanske gör 23-åringen sin sista match i Basketligan i kväll.

Pierre Hampton har under sina fem matcher så här långt ett snitt på hela 19 poäng och 8.4 returer per match, något som gör honom till en av ligans hetaste spelare. Men frågan är hur många fler matcher i Eco-linnet det blir för Hampton? Mycket talar för att kvällens match mot Solna Vikings kan vara den sista.

Enligt NSD:s basketblogg är ett utlandsjobb fortfarande huvudspåret för forwarden, och just nu är England det hetaste alternativet.
– Det är en grej som är på G. Ingenting är klart men vi får se lite mer nästa vecka vad som händer, säger Hampton till bloggen.

Vilket land handlar det om?
– England. Vi har pratat lite och sådär. De har visat intresse och vi får se vad som händer. Jag har inte fått något kontraktsförslag ännu. Vi jobbar på det.

Vad vet du om den engelska ligan?
– Den är ungefär som här. Inte så mycket bättre. Jag har en före detta lagkamrat som spelar där just nu. Demond Watt. Men jag har inte hunnit skriva till honom ännu. Om det blir klart så har jag tänkt höra lite med honom.

Vilken klubb det rör sig om vill Hampton dock inte avslöja.

Fredagens samtliga matcher: Sundsvall–Norrköping, Jämtland–Borås, Örebro–Solna, Alvik–08 Stockholm (dam).

Dela inlägget