Solnas tränare Ray Alius tvingas konstatera att den fjärde förlusten i följd är ett faktum.

Solna nära skräll mot guldfavoriten

Solna Vikings har fått en mardrömsstart på årets säsong. Och mot en av de stora favoriterna till SM-guldet, Borås Basket kom den fjärde raka förlusten.

Men efter halva matchen var det Solna som var i ledning, 55–51. Mycket tack vare spanjoren Miguel Montanana som sköt i 17 av sina totalt 24 poäng före halvtidsvilan. Borås ökade dock takten i den andra halvleken och vann till slut med 102–100. Segern betyder att västgötarna fortfarande inte vet hur det är att förlora i årets basketliga – fyra raka vinster.
– Jag måste verkligen ge cred till Solna som jag tycker spelar riktigt bra. Framförallt skyttet. Det spelade ingen roll om vi hade händerna i ansiktet på dem, skotten satt ändå – och från alla håll. När ett lag skjuter så bra, och framförallt på sin hemmaplan, är det inte lätt, säger Borås amerikanske forward Chris McKnight till Borås Tidning.

Matchfakta:
Solna–Borås 100–102
(27–29, 28–22, 21–21, 24–30)
Solnas bästa: James Washington 29, Miguel Montanana 24, Serkan Inan 19.
Borås: James “JJ” Miller 25, Adam Darboe 20, Chris McKnight 18.
Publik: 531.

Dela inlägget