Dragons gör som Kiruna – visar sitt HBTQ-stöd

Ishockeylaget Kiruna IF gick tidigare i år i bräschen med regnbågsfärgade matchtröjor. Nu visar även Sundsvall Dragons sitt stöd för HBTQ-rörelsen.
– En självklarhet att visa för alla att vi ”gillar olika”, säger Dragons ordförande Anders Öhrn.

Från och med tisdagens hemmamatch mot de regerande mästarna Södertälje Kings kommer Dragons att bära en regnbågsfärgad logotyp – kronan som officiellt symboliserar Sundsvalls kommun – på matchdressen.
– I Sundsvall Dragons är vi offentliga budbärare och som sådana både omskrivna och granskade. Vi sätter rekord och tävlar om svenska mästerskap och vi tycker det är en självklarhet att visa för alla att vi gillar olika”, säger Anders Öhrn till Sundsvall Tidning och fortsätter:
– Det här är ett mycket bra sätt för oss att visa solidaritet med vår publik, med våra grannar, med hela Sundsvall. För i vår omgivning finns de, vänner och bekanta, kända som okända, som tillhör HBTQ-folket, och de är värda all respekt och vårt fulla stöd.

Den regnbågsfärgade varianten dök upp för första gången under Sundsvalls pride-festival i somras.
– I Sundsvalls kommuns och Stadsbackens avtal med Sundsvall Dragons, så ingår att laget ska bära vår officiella logotyp och marknadsföra Sundsvall på bästa sätt. Att Dragons har valt den regnbågsfärgade varianten känns fantastiskt bra och går hand i hand med kommunens värderingar och värdeord ”mod, öppenhet och helhetssyn”, säger Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget i Sundsvall till tidningen.

Dela inlägget