Nykomlingens mardröm – stjärnan borta i flera veckor

Umeå BSKT har drabbats av ett blytungt avbräck de närmaste veckorna. Den 28-årige bolltrollaren Omar Krayem har nämligen åkt på en knäskada.

Det var i förlustmatchen mot LF Basket i fredags som olyckan var framme för Krayem. Stjärnan halkade på golvet och skadade då det vänstra knät. 28-åringen gjorde senare ett försök att spela vidare, men hade för ont och fick avsluta matchen sittandes på bänken.
– Jag har pratat med Omar under helgen, svullnaden har gått ned men han har ont när han går på benet, säger Umeås ordförande Michael Jalmby till VK:s basketblogg.

De första prognoserna talar om någon form av ledbandsskada, men ännu har Krayem inte undersökts av någon läkare så det är svårt att fastställa exakt vilken typ av skada det rör sig om.
– Om det nu är en ledbandsskada så tippar jag att han blir borta i tre veckor, säger Jalmby.

Att spela utan sin pointguard i tre veckor blir en mycket tuff uppgift för nykomlingen som stundtals såg vilset ut i storförlusten mot LF Basket (63-92). Arbetet med att hitta en ersättare har redan dragit igång.
– Vi öppnar dörren och ser oss om på marknaden. Det vore bra om en ny spelare kunde vara med i vår bortamatch mot Södertälje (11 oktober), det skulle i så fall ge en match tillsammans med laget innan vi har Örebro hemma (14 oktober), säger Jalmby till bloggen.

Under tisdagskvällen ställs Umeå mot topptippade Borås Basket.

Dela inlägget