I kväll startar årets säsong av Basketligan. Så här såg det under vårens finalserie mellan Norrköping-Södertälje.

En lång väntan är över – i kväll startar Basketligan

Under tisdagskvällen startar äntligen Basketligan. Först ut är nykomlingen Umeå BSKT som tar emot Jämtland Basket.

För första gången sedan 1998 har Umeå ett lag i herrarnas basketliga, och intresset är stort inför kvällens premiär mot Jämtland. En match som startar hela säsongen och som dessutom sänds på webben. Klicka här för att komma till sändningen!

Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till basket.se inför kvällens premiär:
– Vi är redo att köra igång, vi har haft hela laget samlat sedan 1 augusti. Att spela i Basketligan är nytt för de flesta, men vi har ett lag med ganska rutinerade spelare ändå. När vi har värvat spelare har vi försökt hitta spelare som är 26-28 år gamla, de har lite mer erfarenhet och lite mer pondus vilket hjälper mig som ung coach.

I laget finns spelare som Emil Salon, Egal Saleman och Johan Pierre. De har alla, precis som tränaren Jesper Gustavsson ett förflutet i Jämtland.
– Det blir en spännande premiär. Jag har sett att Jämtlands coach Torbjörn Gehrke vill få det till att vi är favoriter, men det är jag inte säker på att jag håller med om. Men det är okej, jag kan vara ganska manipulativ också … Det här är en av de saker vi måste lära oss nu i Basketligan, hur vi förbereder oss, att vi reser mer, att det är tätare mellan matcherna, att det sannolikt är högre tempo. Alla krav blir högre, säger Gustavsson.

Jämtland kommer till spel utan skadade nyförvärvet Mario Pesut. Luckan efter honom har fyllts av tidigare landslagsspelaren Andreas Person.

Så här säger Torbjörn Gehrke inför kvällens match:
– Umeå och Jämtland är i mina ögon två jämna lag. Umeå har fördelen att de har mer erfarenhet och lite spetsigare toppar. Jämtland har fördelen i att vi är unga och har mycket skickliga spelare för sin ålder, där alla i stort sett representerat sitt land vid ett eller ett hundratal tillfällen genom åren i ungdomslandslagen.

Kommande matcher i Basketligan herr:
1 oktober: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins
2 oktober: Borås Basket–Nässjö Basket
3 oktober: LF Basket–Umeå Bskt
3 oktober: Jämtland Basket–Sundsvall Dragons
3 oktober: Norrköping Dolphins–ecoÖrebro
5 oktober: Uppsala Basket–Solna Vikings

Dela inlägget