Jeffery Taylor under EM-slutspelet i Slovenien 2013.

Oklart om Taylor stängs av från landslaget

Som basketsverige.se kunde rapportera om i fredags så misstänks den svenske NBA-stjärnan Jeffery Taylor ha misshandlat sin flickvän och riskerar fängelse. En nyhet som givetvis nådde det Svenska basketbollförbundet.

I en intervju idag med Sportbladet berättar ordföranden Hans von Uthmann att basketförbundet nu vill skapa sig en egen bild av vad som inträffat, och man har de senaste dagarna försökt nå representanter för Taylor – utan resultat.
– Vi söker honom via NBA. Vi skaffade oss bra kontakter med klubben i samband med Jeffs senaste skada, säger von Uthmann till tidningen.

Har ni nått honom än?
– Nej. Vi kommer naturligtvis på sikt att prata med Jeffery för att höra hans story, men nu är vi av naturliga skäl inte prioriterade av honom.

Innan en eventuell avstängning från landslagsspel kan diskuteras, vill förbundet avvakta polisutredningen som just på börjats. I intervjun med Sportbladet påstås förbundsordföranden sagt att “Självklart kommer vi att diskutera det om han döms”, men enligt von Uthmann själv stämmer inte det:
“Jag har alls inte bekräftat att vi ska diskutera en eventuell avstängning – helt enkelt därför att vi inte har fakta som krävs för en sådan diskussion, och heller inte har haft, eller sökt, någon dialog med Jeffery”, skriver han i ett klargörande till basketsverige.se.

Dela inlägget