Jeffery Taylor under EM-slutspelet 2013.

Svenske NBA-stjärnan stängs av – och ställs inför rätta

Den svenske stjärnforwarden Jeffery Taylor som arresterades på ett hotell i Michigan under torsdagen, kommer att ställas inför rätta för två fall av misshandel och skadegörelse.

Dessutom kommer han inte få delta i sin klubbs (Charlotte Hornets) aktiviteter den närmaste tiden. Klubben skriver på sin hemsida att svensken accepterar beslutet:
“Vi har informerat Jeffery att han omedelbart är avstängd från all aktivitet med laget under utredningen. Jeffery och hans advokat har poängterat att de lägger högsta fokus på att lösa problemet, så han kan återvända så snabbt som möjligt till laget”.

Taylor greps av polis på ett hotell i torsdags. Han misstänks för att ha misshandlat både sin flickvän och en anställd på hotellet, dessutom greps han för skadegörelse. En förberedande domstolsförhandling kommer att hållas 8 oktober. Enligt flera amerikanska medier ställer sig Taylor oskyldig till anklagelserna.

TIDIGARE:
Det var tidigt på torsdagsmorgonen som polis tillkallades till hotellet som Jeffery Taylor bodde på. Enligt den lokala polismyndigheten är svensken misstänkt för två typer av misshandel, en för våld i nära relation och en lindrigare form av misshandel. Dessutom anklagas han för “förstörelse av egendom”.

Enligt uppgifter i amerikansk media så riskerar basketstjärnan nu fängelse i upp till ett år för skadegörelse. För de andra två brottsrubriceringarna, som gäller misshandel, är straffskalan upp till 93 dagars fängelse, enligt TT.

Borgen är satt till 5 000 dollar, cirka 36 000 kronor.

Företrädare för Charlotte Hornets ser allvarligt på händelsen och arbetar för att få fram mer information om fallet. Talespersoner för NBA säger att ligan är medveten om gripandet och undersöker omständigheterna. Taylor riskerar att bli avstängd tio matcher, men ligan kan också utdöma ett längre straff.

Källor: Charlotte Hornets Player Arrested For Second Time In Same Day
Hornets’ Jeff Taylor barred from team activities after arrest in Michigan

Dela inlägget