Emmanuel Dies, 08 Stockholm och Pawel Mroz, Norrköping.

Polsk center på väg att göra comeback – i Dolphins

Först kontrakterades Tomas Gaidamavicius. Nu kan ännu en återvändare vara på väg till Norrköping Dolphins. 215 centimeter Pawel Mroz från Polen finns just nu på plats i östgötaklubben.

Senast Pawel Mroz spelade i Dolphins var 2008. Då var han en ung center som drömde om att pröva lyckan i NBA. Något kontrakt borta i Nordamerika blev det dock inte, och i stället har han de senaste säsongerna spelat i Polen.
– De flesta säsongerna i högsta ligan och sedan i andraligan där. Nu gick hans lag upp. Det var Pawel som ringde i lördags och undrade om han kunde komma. Vi har haft lite kontakt eftersom hans flickvän är från Norrköping och svärföräldrarna bor här. Jag har hört att de skulle komma tillbaka men trodde det skulle bli senare, säger Dolphins klubbdirektör Bosse Sundberg till Norrköpings Tidningar.

Om det blir något kontrakt eller inte för den polske centern är osäkert i dagsläget, men helt klart skulle han vara en perfekt back-up till landslagscentern Joakim Kjellbom.
– Jag vet inte hur han hållit formen. Det är därför han är på provspel hos oss september ut, säger Sundberg till tidningen.

Har ni råd med honom?
– Vi får se vad vi kan komma fram till och som båda parter kan komma fram till. Om han kan acceptera det vi kan hålla oss till. Jag hoppas vi kan hitta en bra nivå där.

Dela inlägget