Anton Gaddefors under basketmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Rumänien den 24 augusti 2014 i Borås.

Gaddefors skriver långtidskontrakt – med Uppsala

Det har ryktats en hel del under sommaren. Men nu är det klart att Anton Gaddefors tillhör Uppsala Basket de närmaste fyra åren.
– Alltid roligt att vara hemma, det är jättekul, säger 25-åringen.

Efter fyra år utomlands och i Sverige vänder Uppsala-sonen hem till Uppland igen. Och han gör det genom att skriva på ett mycket långt kontrakt. Något som är möjligt tack vare att Skype-miljardären Niklas Zennströms nyinstiftade stipendium i år gick till Gaddefors. Tanken är att han kombinerat med basketspelande ska plugga på universitetet.
– Oavsett om det hade blivit något med stipendiet eller inte är det något jag hade velat göra, men nu passar det bättre för både klubben och mig, säger Gaddefors till Upsala Nya Tidning.

Drömmen om ett proffsliv utomlands finns dock fortfarande kvar.
– Det är det absolut roligaste jag har gjort någonsin. Självklart skulle jag fortfarande vilja göra det i framtiden och jag kommer inte stänga den dörren, säger han till tidningen och fortsätter:
– Jag hade ett bra EM-kval så jag hade absolut kunnat fortsätta spela i Europa. Men jag vill verkligen det här och det känns som att klubben har gått fram sen jag lämnade.

Dela inlägget