Tomas Gaidamavicius när han senast spelade för Norrköping Dolphins.

Bekant ansikte återvänder till Dolphins

Den litauiske guarden Tomas Gaidamavicius är tillbaka i Norrköping Dolphins. En klubb han spelade för säsongen 2010/11.
– Jag är glad att vara tillbaka, säger 32-åringen.

Tidigare i veckan meddelade Dolphins att forwarden Rytis Biliartas inte får fortsatt förtroende. När han försvann började klubben istället jaga en spelfördelare, och Gaidamavicius namn dök då upp lite av en slump.
– Det var en estländare som var intressant, vi kollade på en dvd men Lasse tyckte att Tomas såg bättre ut. När jag ringde så kom vi överens samma kväll egentligen, säger sportchefen Jesper Sundberg till Folkbladet.

Säsongen 2010/2011 snittade Gaidamavicius 6,5 poäng, 2,6 returer och 3,7 assist i Dolphinslinnet. Han har sedan dess spelat i tre litauiska klubbar, Juventus Utena , Pakruojis Meresta och Moletu Tiumenas Ezerunas.
– Det är en fördel att Tomas kan ligan. Lasse är van vid att ha en traditionell pointguard som kan spela försvar och se till att laget blir bättre. Vi måste ha någon som får in bollen till Jocke (Kjellbom), säger Sundberg till tidningen och berättar också att lagbygget nu är i det närmaste klart:
– Det finns inte stålar för mer. Vi har förlängt try out-kontraktet med Manny Arop till sista september men min gissning är att det lag vi har nu är det vi kommer att ha.

http://youtu.be/wPecbF2K4rk

Dela inlägget