Andreas Person under sin tid i LF Basket.

Han ersätter Pesut i Jämtland

Nu är det klart att det blir Andreas Person som hoppar in i Jämtland Basket som ersättare för skadade Mario Pesut.

Det har ryktats under helgen att tidigare Uppsala-spelaren Andreas Person var tänkt som ersättare under den tid som stjärnguarden Mario Pesut går skadad. Person befinner sig för tillfället i Östersund och tidningen Östersunds-Posten bekräftar idag att det blir den 23-årige pointguarden som ersätter kroaten.
– Vi har tittat på tre-fyra svenska guards på marknaden. Sedan har det trillat in erbjudanden om lediga EU-spelare också. Men det här känns som rätt val. Med Andreas kan vi precis som med Mario få ett snabbt bolltempo, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke tidningen.

Person spelade i fjol med Uppsala, där han totalt gjorde 33 matcher. Han har tidigare även spelat i LF Basket. Han har dessutom spelat 81 landskamper i olika ungdoms- och seniorlandslag för Sverige. 23-åringen har en utlandsklausul inskriven i sitt kontrakt.

Dela inlägget