Myck Kabongo var tänkt av bli den stora stjärnan i Södertälje Kings.

Stora förändringar i mästarlaget – tänkta stjärnan ratas

Det rör på sig i Södertälje Kings. Varken den kanadensiske pointguarden Myck Kabongo eller amerikanen Andre Jones höll måttet och tvingas båda bort från de regerande mästarna redan innan säsongen börjat.

Förväntningarna var stora när Södertälje i början av september rapporterade att man skrivit try-outkontrakt med Myck Kabongo. En spelare som för bara ett år sedan testades av NBA-laget San Antonio. Men efter att ha provspelat med klubben så kom beskedet under gårdagen.
– Han spelade inte bra nog, passade inte in i laget och kunde inte göra det vi förväntade oss. Han tränade bra och är en bra kille, men om vi ska ta in en amerikan måste han ge lite mer – nej, mycket mer – än han gav. Vi har gett honom chansen och kan inte förlora mer tid, säger tränaren Vedran Bosnic till Länstidningen.

Även Andre Jones får leta efter en ny klubb.
– Om vi inte hade behövt en pointguard mer, en som kan skapa från pick och rull och har erfarenhet från Europaspel, då hade Andre platsat. Jag var väldigt nöjd med honom. Om vi kunde ha tre amerikaner hade jag tagit honom, säger Bosnic till tidningen.

På plats i Södertälje finns redan ett par nya spelare. Bland annat 26-årige amerikanen Vincent Simpson som i fjol spelade för Tartu Rock som Kings slogs ut av i Eurochallenge. Tartu blev tvåa i Estland och tog sig hela vägen till kvartsfinal i Eurochallenge. Även Jairo Delgado, 29, som spelade EM-kval för Luxemburg under sommaren kommer att provspela under veckan.

Dela inlägget