Jätteknallen: Frankrike skickade ut Spanien

Det var upplagt för en drömfinal mellan USA och Spanien på söndag. Men Frankrike ville annorlunda och slog sent igår kväll ut spanjorerna.

Det är USA mot Europa när basket-VM nu går in i kampen om medaljerna – men det blir ingen drömfinal för Spanien. Värdlandet föll mycket överraskande mot Frankrike, 52-65 (28-35), och har spelat färdigt.

Spanien fick inte alls fart på anfallsspelet och visslades stundtals ut av publiken i Madrid. Storstjärnan Pau Gasol och hans bror Marc hade båda stora problem ute på golvet, även om Pau sköt i 17 poäng. Frankrikes Boris Diaw satte 15 poäng.

I onsdagens andra kvartsfinal slog Serbien Brasilien med 84-65. Detta efter att Milos Teodosic skjutit i 23 poäng för serberna.

Serbien och Frankrike gör upp om en finalplats på fredag. I torsdagens semifinal möts USA och Litauen.

Dela inlägget