Basket-VM: Inget avancemang för Finland “Det är deppigt”

Trots det stora stödet på läktaren så missar Finland åttondelsfinal i basket-VM. Det var nära, men Nya Zeeland knep den sista platsen efter seger igår med knappa 67–65.

Finland hade chansen att i sitt första VM-slutspel någonsin ta sig vidare till slutspelsrundan. Allt som krävdes var seger mot Nya Zeeland. Efter den mycket snöpliga övertidsförlusten mot Turkiet i onsdags, var det dock ett blekt finskt lag inledningsvis.
Nya Zeeland tog tidigt tag i taktpinnen, och det var först i den fjärde och sista perioden som finnarna tog sig i kragen och fick ordning på spelet.

Slutet blev riktigt dramatiskt där Petteri Koponen fick chansen att skjuta matchen till förlängning i slutsekunderna. Men den finska storstjärnans skott nådde aldrig fram till korgen.
– Det känns tungt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi levde inte alls upp till våra egna förväntningar. Vi ville så gärna till den andra omgången, men nu räckte inte vår insats till. Det är deppigt, säger Gerald Lee Junior besviket till Hufvudstadsbladet.

Så spelas åttondelsfinalerna:

Lördag 6/9:
USA–Mexiko
Frankrike–Kroatien
Dom. Republiken–Slovenien
Spanien–Senegal

Söndag 7/9:
Nya Zeeland–Litauen
Serbien–Grekland
Turkiet–Australien
Brasilien–Argentina

Dela inlägget