I fjol NBA-kontrakt – nu på väg till mästarna

Södertälje Kings kan ha hittat John Robersons ersättare. Och det är en mycket intressant spelare som finns på plats i mästarklubben de närmaste veckorna.

För två år sedan var 22-årige Myck Kabongo ett potentiellt tidigt val i NBA-draften – och en av de stora guardtalangerna i USA. Han spåddes en lysande framtid, men blev trots det inte vald i draften 2013. Något som till stor del enligt Länstidningen berodde på en 23 matcher lång NCAA-avstängning för otillåtet samarbete med kände spelaragenten Rich Paul.

Efter att endast ha spelat elva matcher totalt under 2013, så fick han till slut ändå ett NBA-kontrakt med blivande mästarna San Antonio Spurs. Ett kontrakt som bröts redan efter en försäsongsmatch. Större delen av fjolåret tillbringade Kabongo i stället i NBA:s D-League där han spelade för Austin Toros och snittade bland annat 9.4 poäng och 3.4 returer per match.

Den 191 centimeter långe kanadensiske pointguarden, som är född i Zaire, finns på plats i Södertälje ett par veckor för att försöka spela till sig ett kontrakt. Med på träningarna finns även amerikanerna Andre Jones och Raven Barver.
– Vi har tryoutspelare och måste titta på vilka vi ska behålla. Han (Myck Kabongo) har just kommit hit men aldrig spelat i Europa tidigare. Förra säsongen var han i D-League, och han har solida collegesiffror. Han är här, jobbar hårt. Vi får se. Han blir här i två, tre veckor, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till Länstidningen.

Under onsdagen blev det också klart att kroaten Dino Butorac stannar i Kings ett år till.

Dela inlägget