Finland tystade kritikerna: “Vi visar att vi hör hemma i ett VM”

Finland repade sig snabbt efter storförlusten mot USA. Under söndagen kom första segern i VM när Ukraina besegrades med 81–76 (35–37).

Många höjde på ögonbrynen efter Finlands mycket svaga insats i lördags mot jättefavoriterna USA. Men när mer beskedliga Ukraina väntade i Bilbao igår så visade Finland sin kapacitet. Efter underläge i halvtid med två poäng kom man ut urstarkt i den andra halvleken, något som också la grunden till segern.

Finland drog tidigt ifrån till 52–39, men Ukraina var inte slaget för det. Mycket tack vare Eugene Jeters fina individuella prestationer kunde Ukraina krympa underläget till fem poäng inför den sista perioden. Finland kunde dock hålla undan i slutet och ta sin första VM-seger någonsin.
– Den här matchen visade att vi hör hemma i ett VM. Det var skönt att tysta alla kritiker som efter matchen mot USA ansåg att vi inte borde spela i VM. Vi vann över ett mycket bra lag, säger Finlands förbundskapten Henrik Dettmann till hbl.fi.

I morgon väntar Dominikanska Republiken som precis som Finland vunnit en match och förlorat en så här långt.

Söndagens övriga VM-resultat:
Dominikanska Republiken–Nya Zeeland 76–63
Sydkorea–Australien 55–89
Argentina–Kroatien 85–90
Serbien–Frankrike 73–74
Slovenien–Mexiko 89–68
Senegal–Puerto Rico 82–75
Brasilien–Iran 79–50
Filippinerna–Grekland 70–82
Litauen–Angola 75–62
Turkiet–USA 77–98
Spanien–Egypten 91–54

Dela inlägget