Förbundet kovänder – sänder EM-kvalet

När Sverige i söndags mötte Rumänien valde Svenska Basketbollförbundet att inte sända matchen på webben med motiveringen att man prioriterat att lägga pengarna på annan marknadsföring.

Beslutet har upprört Basketsverige och i kväll när EM-kvalet avslutas med match mot Slovakien så går det återigen att se det blågula landslaget på nätet.

Klicka här för att komma till sändningen av matchen!

Så här säger den svenska förbundskaptenen Vedran Bosnic i ett pressmeddelande inför matchen i Borås:
– Det är en landskamp, det är en match som påverkar vår ranking i kommande kval och vi spelar på hemmaplan. Självklart är vi motiverade. Sedan är det viktigt för våra unga spelare med all erfarenhet de kan få.

Sverige slog Slovakien på bortaplan med 75-72 i en riktig rysare. Sverige slutar trea i gruppen om man vinner i kväll. I bortamatchen hade Martin Pahlmblad 14 poäng medan Anton Gaddefors hade 13 poäng och centern Joakim Kjellbom 13 poäng och nio returer.

Totalt sett i kvalet har veteranen Joakim Kjellbom lett Sverige med poäng och returer. Kjellbom snittar 13 poäng och 9,4 returer per match i EM-kvalet. Med 9,4 returer är han trea bland alla spelare i EM-kvalet och hans snitt på 3,8 offensiva returer per match är bäst i hela EM-kvalet.

Mycket talar för att Tobias Borg saknas i kväll, precis som Christian Maråker.

Dela inlägget