Tobias Borg under en träff för media den 29 juli 2014 i Södertälje.

Landslagsstjärnan lämnar mästarna – blir proffs i Spanien

Landslagsmannen Tobias Borg, 21, lämnar Basketligan och de svenska mästarna Södertälje Kings. Ny klubbadress blir spanska Bilbao Basket.
– Det blir en riktig utmaning för mig, säger stjärnan.

Flera medier i Spanien rapporterar att övergången mellan klubbarna är klar, men Borg själv säger till Sportbladet att inget ännu är påskrivet.
– Jag har inte signat än, men det är mer eller mindre klart. Det är kul att det äntligen händer något. Jag har väntat hela sommaren, men det har inte kommit något konkret. Nu har det gjort det och det är extra roligt att det är ett sådant lag. Jag är lite förvånad själv, men det är bara att tacka och ta emot, säger han till tidningen.

Redan inför den förra säsongen signalerade 21-åringen att han hade förhoppningar om att lämna Sverige. Då fick han inget anbud som passade och blev kvar i Södertälje. Men nu väntar alltså nya äventyr i Bilbao Basket som spelar i spanska högstaligan och för bara några år sedan tillhörde den absoluta toppen.

Innan flyttlasset går till Spanien väntar dock de två avslutande EM-kvalmatcherna.

Dela inlägget