Dino Pita spelar just nu EM-kval med Sverige.

Trots succén i fjol – landslagsguarden lämnar Belgien

Landslagsguarden Dino Pita fick sitt stora internationella genombrott i fjol. Men någon fortsättning i belgiska Liege blir det inte.
– De kommer att satsa yngre och på spelare som kommer underifrån, säger han.

Det är i en intervju med NSD:s basketblogg som den 25-årige guarden berättar att han inte kommer spela i Belgien i vinter. Något som han tidigare i somras var inställd på att göra.
– Liege blir det inte. Jag pratade med dem för några veckor sedan och de har mycket mindre pengar i år. De kommer att satsa yngre och på spelare som kommer underifrån, säger Pita till bloggen.

Tidigare när vi pratade så sa du att Liege var intressant. Vad hände?
– Ja, det var ju det. Men nu när jag pratat med dem och hört vad de har för ambitioner så vet jag helt säkert. De tror själva inte att det kommer gå så bra utan bli mer av ett mellanår. De vill samla ihop pengar för att kunna satsa lite mer nästa år.

Någon comeback i Basketligan i höst blir det dock inte för Pita. Just nu är 25-åringens agent i kontakt med ett antal klubbar från den grekiska högstaligan.
– Det skulle vara jätteintressant och det är grekiska lag som jag pratar med mest. Min agent är från Grekland och det är där han har bäst kontakter. Men det är bara intressen än så länge. De inväntar inhemska spelare och ser sedan vilka importer som ska plockas in.

Dela inlägget