Henrik Carlsson, Borås Basket.

Borås glädjebesked – lagkaptenen fortsätter

Lagkaptenen Henrik Carlsson har varit Borås Basket trogen sedan klubben gick upp i Basketligan 2007. Nu är det klart att 34-åringen fortsätter minst en säsong till.
– Det känns bra att allt är påskrivet och klart, säger han.

Slår man ihop dessa sju säsonger med åren han spelade för M7 och Sundsvall finner man att Carlsson denna höst går in i sin femtonde ligasäsong. Med detta är han den aktiva spelare som gjort flest säsonger i Basketligan.
– Det känns bra att allt är påskrivet och klart. Motivationen är på topp och fysiken är bättre än på länge, säger den rutinerade guarden om sitt beslut.

Carlsson har dessutom skrivit på för dubbeljobb. Förutom att fortsätta som Borås Baskets lagkapten på planen får han en större roll i klubbens sociala projekt Våga Vara Vän. Våga Vara Vän startade som ett pilotprojekt under 2013 och går ut på att besöka skolor och diskutera problemfrågor som mobbing, rasism och droger, men man vill också nå ut med basket som sport och Borås Basket som förening.

Dela inlägget