Martina Stålvant i försvar under basketmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Holland den 11 juni.

Officiellt: Stålvant flyttar tillbaka till Sverige

Landslagsguarden Martina Stålvant hade anbud från flera europeiska klubbar. Men till slut valde hon ändå tryggheten och helheten i Northland Basket.

– Det var klubbar från Litauen, Spanien, Tjeckien och Italien som tidigt visade intresse men jag tackade nej och ville vänta på något bättre, säger 25-åriga Stålvant till NSD.se.

Det råder ingen tvekan om att Northland Basket blir laget att slå i Basketligan dam i vinter. Klubben rustar för att försvara sitt SM-guld från i fjol. Och senast i raden av spetsspelare i truppen är landslagsguarden Martina Stålvant, som vänder hemåt efter ett år som proffs i slovakiska Ruzomberok.

Efter några dagars förhandlingar med Luleå-klubben tackade hon under helgen muntligt ja, och under måndagskvällen offentliggjordes övergången. Helhetslösningen i Northland gjorde att valet att skriva på inte var särskilt svårt.
– I Luleå får du som spelare hela paketet: Publiken, intresset och proffsigheten. Jag gillar också trygghet och vet att jag mår bra i Luleå, säger hon till tidningen.

Stålvant anländer till Luleå om ett par veckor.

Dela inlägget