Island stretade på bra mot storfavoriten – Danmark föll klart

Under söndagen spelades den tredje av totalt sex omgångar i EM-kvalet. Så här gick det.

I Sveriges grupp (F) hade Lettland inledningsvis stora problem att avfärda Rumänien. I halvtid stod det 36-35, men i den andra halvleken la Lettland i en växel till och vann till slut komfortabelt med 88-65. Mycket viktigt för svensk del då chansen att sluta tvåa fortfarande finns kvar. På onsdag fortsätter kvaldramatiken.

Danmark hade som väntat inte en chans borta mot Belgien. Belgien kontrollerade matchen totalt och vann med 71-50. Södertäljes nyförvärv Darko Jukic blev bäste poängplockade i Dammark med 14 poäng.

Island stretade på riktigt bra mot storfavoriten Bosnien-Hercegovina, men det blev ändå förlust på bortaplan med 62-72. Island är dock fortfarande med i racet om en EM-biljett, men då krävs seger mot Storbritannien på onsdag. Bosniens storstjärna Mirza Teletovic var fenomenal med bland annat 29 poäng och tolv returer på blott 27 minuters speltid. Tidigare Solna-guarden Logi Gunnarsson satte 18 poäng för islänningarna.

Portugal höll så när på att ta kvalets första seger hemma mot Georgien. Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Där var Georgien strået vassare och vann med minsta möjliga marginal, 91-90. Mario Fernandes som tidigare spelat för Jämtland hade 17 poäng och åtta assist.

Övriga resultat:
Vitryssland–Makedonien 70–81
Tjeckien–Ungern 66–63
Tyskland–Luxemburg 109–49
Österrike–Polen 83–81
Bulgarien–Israel 84–100
Italien–Schweiz 90–60
Montenegro–Holland 60–65

(Se alla tabeller och grupper här)

Här kan du läsa mer om Sveriges seger i Slovakien.

Dela inlägget