Han blir den sista pusselbiten i Nässjö

Nässjö Basket fortsätter att förstärka spelartruppen inför den kommande ligasäsongen. Sist in i lagbygget är den 208 centimeter långe serben Goran Pantovic.

– Vi kände att vi behövde en stor spelare till som backup och ju mer vi funderade på Goran Pantovic, desto mer intresserade blev vi av att ta hit honom, säger sportchefen Ulf Classon till Smålands-Tidningen.

Pantovic är född och uppvuxen i Serbien, men kommer närmast från spel på college i USA, där han de fyra senaste säsongerna representerat Drexel University. Samma lag som ett av Nässjös andra nyförvärv – Dartaye Ruffin spelat för.
– De har varit lagkamrater och känner varandra väl och det ser vi bara som positivt, säger Classon till tidningen.

Vad hoppas ni på att få ut av Pantovic?
– Vi tyckte det var viktigt att få in en spelare till som kan göra jobbet under korgarna, både defensivt och offensivt. Dessutom kommer han bidra till att vi höjer träningsnivån ytterligare ett steg.

Så säger serben själv till Nässjös hemsida:
– Jag är glad för möjligheten att spela för tränaren Nemanja Jovanovic och Nässjö Basket, samt att spela tillsammans med min college–lagkamrat Dartaye (Ruffin) och andra stora basketspelare. Det är en ära att vara en del av en sådan grupp.

Om det inte händer något oförberett har Nässjö nu lagbygget komplett.

Dela inlägget