Dajana Butulija under finalserien mellan Northland-Norrköping i våras.

Sallén värvar från konkurrenten

Sallén Basket har skrivit kontrakt med två serbiska spelare, Northlands guldhjälte Dajana Butulija och hennes landsmaninna Jovana Vidakovic.

Den serbiska förbundskaptenen ville gärna se att 28-åriga Dajana Butulija fortsatte sin karriär i Sverige. Något som nu också är klart, trots att hon inte fick nytt kontrakt av Northland Basket.
– Serbiska landslagscoachen var tydlig med att han ville ha kvar henne i Sverige. Och hon stod utan kontrakt och var intresserad av att spela med oss, säger Salléns sportchef Sonja Entzenberg till Upsala Nya Tidning.

Dessutom presenterar klubben ytterligare ett nyförvärv – Jovana Novakovic som också hon kommer från Serbien. Enligt Sonja Entzenberg ska det vara en mycket lovande pointguard som nu gör sin första säsong utomlands.
– En extremt lovande spelare. Det är kanske ett lite oprövat kort att ta in en så ung tjej (20 år), men vi tror att hon kommer att bli perfekt här, säger sportchefen till tidningen.

En som däremot lämnar Sallén är tidigare landslagsspelaren Chioma Nnamaka som troligen lägger sin elitkarriär på hyllan.

Dela inlägget