Viktor Gaddefors utmanar Italiens Pietro Aradori i EM förra sommaren.

Därför bröt Gaddefors sitt kontrakt med Bologna

Nyligen meddelade Viktor Gaddefors att det inte blir någon fortsättning i italienska Bologna. Nu har anledningen kommit fram.

Den 21-årige svensken bröt sitt kontrakt på grund av uteblivna löneutbetalningar. I en intervju med Upsala Nya Tidning berättar han att han nu gärna söker sig en bit norrut, kanske till den tyska ligan.
– Jag tror att det kan vara bra, det är en liga som går framåt. Jag skulle vilja spela där eller i Spanien, säger Gaddefors till tidningen.

Någon större oro att hitta en ny klubb har han inte, trots att äventyret i NBA:s sommarliga blev långt ifrån vad han hade hoppats på.
– Jag vet att det finns klubbar som är intresserade. Men jag väntar tills jag hittar någon som passar mig.

Just nu tränar Viktor Gaddefors med Uppsala Basket, precis som Marcus Eriksson, som även han inte vet vart han spelar i höst. Eriksson gjorde stor succé i spanska Manresa under säsongen som gick, men är nu tillbaka i Barcelona där han är utlånad ifrån. Det är dock inte säkert att det blir spel i Barcelona, något som det tidigare rapporterats om.
– Jag vet inte vad det kom i från, säger Eriksson som hoppas ha klart med en klubb inom en vecka.

Dela inlägget