18.00: Se Sveriges EM-kvalmatch mot Lettland

Ikväll kan du se EM-kvalmatchen mellan Sverige-Lettland direkt på basketsverige.se! Uppkast klockan 18.00.

Ett samarbete mellan Norrbottens-Kuriren och Svenska Basketbollförbundet gör sändningen möjlig.

Sverige har under förberedelserna gått framåt under nye förbundskaptenen Vedran Bosnics ledning. Efter några inledande förluster i träningsmatcherna avslutade Sverige med två vinster i de tre sista matcherna, mot Iran samt Portugal. I den tredje matchen förlorade Sverige efter förlängning, 80–82, mot Polen.
– Jag är nöjd med turneringen, vi tog det kliv framåt med cirka tio procent som jag hoppades på, kanske till och med lite mer. Vi har spelat på en bra nivå här och helst ska vi upp lite till för att kvala in till EM. Det som gäller är fokus, intensitet och en vilja att jobba hårt så vi fortsätter att utvecklas, säger Vedran Bosnic i ett pressmeddelande.

Följande 13 spelare är på plats i Luleå inför matchen mot Lettland 10 augusti:
Tobias Borg, Carl Engström, Anton Gaddefors, Ludvig Håkanson, Joakim Kjellbom, Alexander Lindqvist, Tom Lidén, Christian Maråker, Brice Massamba, Thomas Massamba, Martin Pahlmblad, Jonathan Person och Dino Pita.

Sveriges spelprogram i EM-kvalet:
10 augusti, 18.00: Sverige-Lettland (Luleå)
13 augusti, 19.00 lokal tid: Rumänien-Sverige (Sibiu, Rumänien)
17 augusti, 18.00 lokal tid: Slovakien-Sverige (Pezinok, Slovakien)
20 augusti, 20.15 lokal tid: Lettland-Sverige (Riga, Lettland)
24 augusti, 18.00: Sverige-Rumänien (Borås)
27 augusti, 19.00: Sverige-Slovakien (Borås)

26 lag är indelade i sju grupper i EM-kvalet och spelar om totalt 13 platser i EM 2015. De sju gruppvinnarna samt de sex bästa grupptvåorna går till EM 2015.

Dela inlägget