Landslagsforward ansluter till Dolphins: “Löser mina returbekymmer”

Den isländska landslagsspelaren Sigrun Amundadottir blir Norrköping Dolphins andra nyförvärv.
– En duktig och väldigt erfaren spelare, säger tränaren Jesper Sundberg.

Det har börjat röra på sig i Dolphins damlag. Tidigare i veckan skrev Johanna Källman på för en fortsättning, och det ska enligt Folkbladet vara mycket nära även med Malin Aasa.

Under torsdagen presenterades ytterligare ett namn – 26-åriga forwarden Sigrun Amundadottir är överens med östgötaklubben, och blir lagets andra nyförvärv efter Pernilla Hanson som kom från Telge tidigare under sommaren.
– Sigrun är en duktig och väldigt erfaren spelare. Något vi kommer få nytta av då flertalet spelare i basketligan är relativt unga. Jag letade efter en spelare som kan skjuta utifrån och ta returer, Sigrun passar in väldigt bra på den profilen, säger Jesper Sundberg till klubbens hemsida och fortsätter:
– Hon gör vår insiderotation starkare och hon löser mina returbekymmer. Vi får, i Sigrun, in en till spelare som är väldigt rörlig och kan spela på det spelsätt vi vill bygga.
Som lag blir vi lite undersized, men det ser jag inte som ett problem, det vi tappar i längd vinner vi i snabbhet.

26-åringen kommer senast från isländska KR Reykjavik där hon spelat de senaste tre säsongerna. Hon har under de senaste sex säsongerna i den isländska ligan snittat runt en “double-double” varje säsong. Förra säsongen snittade hon 16.3 poäng och 10.8 returer per match.

Dela inlägget