Det blir ingen comeback i Nässjö Basket för Tut Ruach som spelade i klubben säsongen 2012/13.

Stjärnan bryter kontraktet: “Lite ugglor i mossen anade vi nog”

Stjärnguarden Tut Ruach bryter sitt kontrakt med Nässjö Basket. Detta samma vecka som klubben börjar träna inför höstens ligaspel.
– Inte optimalt och ett bakslag för oss, säger sportchefen Ulf Classon.

Under tisdagen fick Nässjö Basket ett brev där det stod att den kanadensiske publikfavoriten Tut Ruach vill bryta kontraktet. Han angav ”personliga skäl och förändrade omständigheter”.

Kom det här från klarblåhimmel eller hade ni något på känn?
– Lite aning hade vi nog faktiskt. Vi ville tidigt göra klart med flygbiljetter och annat så vi har länge försökt få kontakt med Tut både via mejl och telefon men inte lyckats. Inte heller hans agent har fått kontakt så lite ugglor i mossen anade vi nog, säger Ulf Classon till Smålands Dagblad och fortsätter:
– Visserligen skulle Tut inte komma förrän om en månad då han skulle gifta sig men självklart är det ett bakslag. Vi kände till Tut och han oss, det är alltid en inkörningsperiod.

Med knappt två månader kvar till ligapremiären tvingas Smålandsklubben nu ge sig ut på spelarjakt igen. Men någon större oro att inte hitta någon fullgod ersättare hyser inte Classon.
– Vi har gott om tid att hitta en ersättare. Vi är inte oroliga. Jag faktiskt helt säker på att vi kommer hitta någon lika bra och vi har redan varit i kontakt med några, säger han till tidningen.

Letar ni i USA eller Europa?
– Både och. Det är lättare att ha lite koll när spelarna är i Europa men vi tittar även i Nordamerika.

Dela inlägget