WNBA-stjärnan blir assisterande tränare i Spurs

Tidigare under sommaren meddelade den amerikanska WNBA-stjärnan Becky Hammon att hon tänker lägga basketskorna på hyllan. I kväll blev det klart att hon kommer ingå i NBA-mästarna San Antonio Spurs ledarstab kommande säsong.

För drygt två veckor sedan stod det klart att 37-åriga Becky Hammon slutar med elitbasketen efter årets säsong. När säsongen med San Antonio Stars är över kommer hon direkt ansluta till NBA-mästarna San Antonio Spurs. Där kommer hon ha en assisterande roll under huvudtränaren Gregg Popovich.
– Jag ser verkligen fram emot att se Becky Hammon hos oss. När jag sett hur hon arbetat med laget den gångna säsongen är jag övertygad om att hennes tankar kring basket, arbetsmoral och sociala kompetens kommer att tillföra mycket till Spurs, säger Popovich till klubbens hemsida.

Hammon har spelat 16 säsonger i WNBA och blir den första kvinnan någonsin med en “riktig” tränarroll i NBA. Säsongen 2001-2002 ingick visserligen Lisa Boyer i Cleveland Cavaliers, men hon var inte avlönad.

Dela inlägget