Carl Engström satte 15 poäng mot Portugal.

Seger i EM-kvalgenrepet: “Vi har spelat på en bra nivå här”

Vedran Bosnic och hans svenska basketlandslag vann sin sista träningsmatch inför EM-kvalet med 76–50 mot Portugal.

Den första perioden var jämn och slutade 15-15, men sedan dominerade Sverige totalt. Ledningen växte hela tiden och den andra halvleken vann Sverige med övertygande 44–23. Carl Engström blev lagets bäste poänggörare med 15 poäng. Dino Pita och Christian Maråker satte 13 poäng var.
– 24 assist är bra och vår intensitet i försvaret är mycket bra. Om det är något jag är missnöjd med så är det att vi lät Portugal ta 16 offensiva returer, i min värld är det för mycket. Vi har spelat på en bra nivå här och helst ska vi upp lite till för att kvala in till EM. Det som gäller är fokus, intensitet och en vilja att jobba hårt så vi fortsätter att utvecklas, säger Vedran Bosnic till förbundets hemsida.

Sverige kan summera helgens fyrnationsturnering i Polen med två segrar mot Iran och Portugal. Däremot blev det förlust efter förlängning mot Polen. Den 10 augusti spelar Sverige sin första EM-kvalmatch mot Lettland i Luleå.

Matchfakta:
Sverige–Portugal 76-50
(15-15, 17-12, 21-13, 23-10)
Poäng, Sverige: Carl Engström 15, Christian Maråker 13, Dino Pita 13, Brice Massamba 10, Anton Gaddefors 8, Jonathan Person 5, Martin Pahlmblad 5, Thomas Massamba 3, Tobias Borg 2, Tom Lidén 2.

Dela inlägget