Sverige jagar första segern i Polen

Iran, Polen och Portugal väntar i helgen. Det är genrepet inför EM-kvalet som startar nästa vecka.

Efter att ha varit samlat i knappt en månad, spelat fyra matcher, genomfört en mängd träningar, kört fokuserad fysträning och sett mycket på videoklipp, så är det nu dags för det svenska herrlandslaget och Vedran Bosnic att spela de sista träningsmatcherna inför starten av EM-kvalet den 10 augusti.

Att Bosnic satt sin prägel på landslaget råder det ingen tvekan om. Flera av de metoder han framgångsrikt kört med i Södertälje Kings har han tagit med i jobbet med landslaget.
– Det har varit roligt, jag är stolt över spelarna som verkligen satsar hårt på det här och gör sitt bästa. I matcherna mot Belgien tycker jag att vi presterade på en nivå under vad vi borde ha kunnat, men i matcherna mot Bosnien & Hercegovina tycker jag att vi var mycket bra. Nu behöver vi gå framåt tio procent till under den här helgen, sedan får vi se hur mycket mer vi kan gå framåt till den första EM-kvalmatchen mot Lettland, säger Bosnic till förbundets hemsida.

Det svenska laget har under sommaren ökat tiden man har tillsammans, och har också ökat mängden fysträning.
– Vi kan inte lämna något åt slumpen. Den fysiska statusen på spelarna betyder så mycket på flera plan att vi kände att vi behövde öka träningsdosen. Och det här är en fantastisk grupp spelare som helt har ställt upp på det upplägget. Det är en spännande grupp med många unga spelare som är jätteroliga att jobba med, säger landslagschefen Jonte Karlsson till hemsidan.

Sverige inleder fyrnationsturneringen i Polen mot de asiatiska mästarna Iran i kväll klockan 17.30. Irans mest kände spelare är centern Hamed Haddadi som spelat för både Memphis Grizzlies och Phoenix Suns i NBA. Sedan väntar hemmanationen Polen under lördagskvällen, en match som startar klockan 20.00. Under söndagen avslutar man mot Portugal (uppkast 17.30).

Polska TV-kanalen Polsat Sport News sänder Polens matcher.

Dela inlägget