Lång center klar för nykomlingen: “Kommer ge oss storlek”

Den amerikanska centern Shawnice Wilson har skrivit på för Alvik Baskets damlag i Basketligan dam.

Shawnice Wilson eller “Pepper” som hon också kallas för är en stor spelare som mäter hela 198 centimeter och som varit draftad till WNBA. Hon har spelat för University of Miami i NCAA, tillsammans med bland annat svenska landslagsspelaren Stefanie Yderström, där hon under sista säsongen snittade 10 poäng och 8,6 returer per match.

Efter studierna har hon spelat i Spanien för Ibaizabal och i Italien för Chieti.
– “Pepper” kommer att ge oss storlek och position runt korgen samtidigt som hon kommer att bidra med atletism. Vi är väldigt glada över att “Pepper” vill spela för oss och vi tror att detta kommer bli en fantastisk resa för henne och för hela laget tillsammans, säger tränaren Francisco Pinto i ett pressmeddelande.

Dela inlägget