Vedran Bosnic tog tidigare i år över som svensk förbundskapten.

Nu börjar EM-kvaluppladdningen på allvar – de ratas mot Belgien

Förberedelserna för herrarnas EM-kval i augusti pågår för fullt. I kväll är det dags för den första träningsmatchen i Belgien.

14 spelare finns kvar i den tänkta EM-truppen som sedan ska bli tolv innan kvalet startar den 10 augusti mot Lettland. Visserligen kan Vedran Bosnic välja och vraka bland de 24 spelare som är anmälda till FIBA Europe, men blir det inte en massa skador och avhopp är det 14 stycken som gör upp om platserna. Eventuellt kan Kenny Grant bli aktuell senare under sommaren.

Truppen: Tobias Borg, Pierre Hampton, Martin Pahlmblad, Jonathan Person, Thomas Massamba, Brice Massamba, Christian Maråker, Joakim Kjellbom, Carl Engström, Anton Gaddefors, Ludvig Håkanson, Tom Lidén, Alexander Lindqvist och Dino Pita.

Just nu befinner sig det svenska laget i Belgien för två matcher, ikväll och imorgon lördag. Sedan väntar dubbelmöte med Bosnien & Hercegovina helgen efter, innan träningsmatchandet avslutas med en fyrnationsturnering i Polen.
– Det ska bli väldigt intressant att se vilken nivå vi håller internationellt med en så pass ny trupp, i den här första matchen – därefter kan vi se, svart på vitt vad vi behöver jobba med, säger förbundskapten Vedran Bosnic till basket.se.

Mot Belgien saknas Tom Lidén och Jonathan Person.

Dela inlägget