Litauisk forward klar för Norrköping: “Ger oss både finess och tyngd”

Litauern Rytis Biliartas har idag skrivit på för Norrköping Dolphins.
– Han är ett oprövat kort som vi tror blir ett mycket bra komplement till Jocke (Kjellbom) och Dominique, säger nye tränaren Lasse Johansson.

Rytis Biliartas är en 23-årig forward från Litauen. Han beskrivs som en stark och rörlig spelare som gillar att spela nära korgen. Meningen är att han ska komplettera Jocke Kjellbom och Dominique Morrison i insiderotationen.

Biliartas spelade senaste säsongen i Palanga i den litauiska andraligan där han snittade nästan 16 poäng och sju returer per match. Han är även en mycket stark skytt. Kontraktet mellan parterna är över ett år.
– Han är ett oprövat kort som vi tror blir ett mycket bra komplement till Jocke (Kjellbom) och Dominique (Morrison). En fin vänsterhand som ger oss både finess och tyngd, säger Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

Sportchefen Jesper Sundberg:
– Att han endast spelat i NKL, Litauens andraliga, ser jag inte som ett problem, bara en fördel då han är hungrig att få visa upp sig i ett nytt land. Han är en väldigt skolad spelare som vet vad han kan tillföra och han håller sig till det, vilket gör att han är väldigt användbar i ett fungerande system.

***
Udominate Basket har skrivit kontrakt med tidigare Telge-spelaren Salome Kabengano.
– Sally kommmer bidra med både erfarenhet och kvalite. Vi talades vid redan i fjol men då var det olika saker som gjorde att det inte blev spel hos oss men jag och klubben är jätteglada att Sally valt oss när hon nu stannar kvar i Sverige och kommer vara en viktig kugge i det lag vi bygger för EuroCup, säger Udominates lagledare Oscar Stenberg i ett pressmeddelande.

Mycket talar för att både Tanya Massamba och Ludwig Wissing lämnar Norrköping Dolphins för spel i Sallén respektive Uppsala Basket. Enligt NSD:s basketblogg så kommer Gustav Sundström lämna Nässjö Basket för Norrköping Dolphins.

Även nykomlingen i Basketligan dam, Alvik Basket har kontrakterat spelare. Den amerikanska pointguarden och poänggöraren Diamber Johnson skrev under torsdagskvällen på för Stockholmsklubben.

Dela inlägget