Jordan klar för liganykomlingen: “Passar bra in i vår spelmodell”

Nykomlingen Umeå Bskt har gjort klart med sitt första amerikanska nyförvärv – forwarden Germain Jordan.

Jordan är en 198 centimeter lång forward/center som närmast kommer från spel i amerikanska International Basketball League där han de tre senaste säsongerna spelat för Portland Chinooks. Hans snitt från den gångna säsongen är imponerande, 27 poäng och tolv returer per match.
– Vi är riktigt nöjda med att kunna presentera en så pass mångsidig spelare som Jordan. Germain är en spännande spelartyp som passar bra in i vår spelmodell. Han är en bra returtagare som kan starta våra snabba uppspel. Dessutom är han en bra skytt så vi kan ha skytte från alla positioner i vår starting lineup, säger Umeås sportchef Christoffer Lundström till VK:s basketblogg.

Germain Jordan kommer i höst och vinter göra sin första säsong i Europa, och är ett oprövat kort. Men tränaren Jesper Gustavsson är mycket nöjd med nyförvärvet.
– Själva ligan där han spelat är bra med snabbt spel och hans lag inte så en-mot-en-orienterad basket. Det är alltid svårt att översätta stats, men jag gillar det jag ser hos den här atletiska spelaren som jag haft koll på en längre tid. säger han till bloggen.

***
Under tisdagen meddelade Umeå att man även kontrakterat Hugh Robinson som de fyra senaste säsongerna varit poängkung i basketettanklubben Brahe Basket. I fjol snittade den 31-årige jamicanen (har svenskt pass) drygt 23 poäng och tio returer.
– Efter att ha producerat såpass bra i ettan är vi trygga med vad han kan, säger sportchefen Christoffer Lundström

Dela inlägget