Tommie Hansson är förbundskapten för Sveriges U20-herrar.

HU20: Tyskland utklassade Sverige

Det blev förlust för Sveriges U20-herrar när man under onsdagen inledde EM-slutspelet i Grekland. Tyskland vann med klara 82-47.

På förhand anses Tyskland vara ett lag som Sverige skulle kunna matcha. Men efter en okej inledning så var det inget snack om saken. Tyskarna var flera klasser bättre än Sverige och hade redan i halvtid en komfortabel ledning, 37-22. Andra halvlek blev en ren transportsträcka där båda förbundskaptenerna roterade sitt manskap friskt.

Redan ikväll kan Sverige ta revansch då man ställs mot Slovenien som övertygade stort igår då man slog en av toppnationerna Spanien.
– Nu handlar det om att studsa tillbaka. Under ett EM hinner man inte älta förluster eller fira vinster för länge. Det handlar om att analysera, rätta till och gå vidare, Imorgon (läs idag) får vi se hur det svenska laget lyckats med det då Slovenien väntar. Ett Slovenien som slog Sverige för drygt en vecka sedan med 9 poäng. Nu är det dags för revansch, säger förbundskapten Tommie Hansson till basket.se.

Poängbäst i det svenska laget blev Niklas Larsson som satte tolv poäng.

Dela inlägget