Coachfrågan löst i Dolphins

Nu är det klart att Lasse Johansson blir ny tränare i Norrköping Dolphins. Damlandslagets förbundskapten tar över jobbet efter Paul Burke.

– Vi kunde inte vara gladare över att få Lasses signatur på kontraktet. Att få behålla Lasse i klubben är otroligt viktigt för oss. Det har varit prio ett nu sen Paul Burke tackat nej till fortsatt jobb på herrsidan. Lasse är en av landets absoluta toppcoacher och förmodligen den mest meriterade av alla, säger sportchefen Jesper Sundberg.

Som assiterande tränare kommer Lasse Johansson ha Adnan Chuk. Under onsdagens presskonferens presenterade klubben även sitt första amerikanska tillskott i laget.
25-årige forwarden Dominique Morrison som närmast kommer från Heffingen i Luxemburg där han snittade hela 25 poäng per match den förra säsongen. Innan det har han gjort kortare säsonger i amerikanska D-league och i den grekiska första ligan. Kontraktet mellan parterna är på ett år.
– Dominique är en väldigt spännande spelare som vi ska använda på flera sätt. Först och främst fastnade vi för hans distansskytte. Han ligger runt 40% från trepoängslinjen och kan skjuta i 2-3 stycken varje match vilket är otroligt viktigt då vi vill öppna upp golvet för Toni (Prostran) och Jocke (Kjellbom), säger Sundberg.

Dela inlägget