Randall Hanke försöker stoppa Johan Åkesson från att göra poäng.

Bekant ansikte klar för Eco Örebro

211 centimeter Randall Hanke är Eco Örebros första nyförvärv inför vinterns ligaspel.
– Han är rutinerad och mogen för att göra en kanonsäsong hos oss, säger Ecos ordförande Stefan Johansson.

Den snart 30-årige amerikanen Randall Hanke är ett känt ansikte i Basketsverige. Under åren 2011-2013 spelade han en och en halv säsong i Norrköping Dolphins.
– Där gjorde han både flest poäng och hade mest speltid av alla Norrköpings spelare i baltiska ligan den första säsongen, medan han fick en mindre roll den andra säsongen. Hos oss kommer han med all säkerhet att få en större roll. Han är rutinerad och mogen för att göra en kanonsäsong hos oss, säger Stefan Johansson till Nerikes Allehanda och fortsätter:
– För oss är det en klar för del att han tillbringat två år i Sverige. Vi har så bra koll på honom som man kan få, och vi har hört väldigt mycket gott om honom både på planen och som person. Från Providence är han välskolad både på och utanför planen.

Närmast kommer amerikanen från KTP som gick till semifinal i finska ligan i våras. Han har även spelat i bland annat Storbritannien, Spanien, Tjeckien och Tyskland.
– Hanke är en väldigt intelligent spelare som med sin storlek kan öppna upp ytor för andra spelare, men som även kan lägga i bollen om det krävs och ta returer, säger Johansson till tidningen.

Dela inlägget