Han blir ny tränare i Dolphins: “Vi vet vad vi får”

Lasse Johansson blir inte kvar i Norrköping Dolphins damlag. Men nu talar allt för att han trots allt stannar i klubben och blir huvudansvarig för herrlaget.

– Förhoppningsvis ska det bli klart inom de närmsta dagarna. Det känns som han väljer oss. Jag tror det, säger sportchefen Jesper Sundberg optimistiskt till Folkbladet.

Paul Burke är ute ur bilden. De lär ändå bli ett bekant ansikte som leder årets silverlag i höst och vinter. 42-årige Lasse Johansson som nyligen ledde det svenska damlandslaget till EM är det hetaste spåret att ta över efter Burke.
– Jag tror att Lasse kan göra samma fina jobb med herrarna. Det är ingen skillnad. Vi vet vad vi får, säger Sundberg som lämnat ett förslag som gäller ett år framåt.

Lettiske spelfördelaren Edgars Jeromanovs är helt struken från kommande säsongs lag.
– Vi har inte pengarna. Det känns inte rätt att inte kunna lämna ett värdigt kontraktsförslag. Edgars har gjort mycket för oss, hade vi haft råd hade han varit vårat förstaspår men nu sa vi att vi skulle höras igen nästa sommar, säger Sundberg till Folkbladet.

***
Under helgen skrev den 22-årige guarden Kristoffer Gafor på för Dolphins. Gafor kommer närmast från Södertälje Kings där han fick mycket begränsat med speltid.
– Jag är glad att jag fått den här chansen och gillar visionen klubben har för nästa säsong. Jag är ivrig över att få hjälpa till att hålla kvar laget i toppen och spela till mig en större bidragande roll, säger han till Dolphins hemsida.

Dela inlägget