Dee Ayuba under semifinalserien i våras mellan Uppsala och Södertälje.

Ayuba får nobben av Uppsala

Det blir ingen fortsättning i Uppsala Basket för stjärnforwarden Dee Ayuba.
– De hade inte tillräckligt med pengar för att fortsätta med mitt kontrakt, säger britten.

Allt talar för att Dee Ayuba är förlorad för Uppsala. Den 28-årige stjärnforwarden skrev inför förra säsongen på ett 1+1-kontrakt med klubben, och gjorde en riktigt bra säsong med bland annat ett snitt på 11.5 poäng och 5.9 returer per match. Men trots det får han nobben på grund av det ekonomiska läget som råder.
– Jag ville ha från slutet av april till 1 juli att se över mina andra alternativ utanför Sverige. Några dagar innan 1 juli satte jag mig ned och diskuterade framtid med dem. Och Uppsala sa att de inte hade tillräckligt med pengar för att fortsätta med mitt kontrakt, säger Ayuba till NSD:s basketblogg.

Och nu vill du ta dig ut i Europa?
– Ja, till och med innan jag skrev på för Uppsala i fjol så sa jag att mitt mål var att spel ett eller max två år där. Nu känns det som att det är dags att spela utanför Sverige. Men man vet aldrig. Om det dyker upp något jätteintressant här kan jag ta det också.

Uppsalas tränare och sportchef Kelly Grant bekräftar för Upsala Nya Tidning att britten troligen är ute ur bilden.
– Det mesta tyder på att han lämnar. Sedan får vi se vad som händer i augusti om han fortfarande saknar en klubb.

Dela inlägget