Viktor Gaddefors utmanar Italiens Pietro Aradori i EM förra sommaren.

Bosnics nya tunga besked – inget EM-kval för Gaddefors

Spelet i NBA:s sommarliga tvingar Viktor Gaddefors att tacka nej till EM-kvalet i augusti.
– Jag kommer behöva vila, säger 22-åringen.

Det svenska herrlandslaget får klara sig utan Viktor Gaddefors när EM-kvalet startar om en dryg månad. Gaddefors som för några dagar sedan blev inbjuden att spela NBA:s sommarliga av mästarna San Antonio Spurs.
– Det ska bli en jävligt rolig upplevelse. Jag har inte så mycket förväntningar, jag ska bara försöka gå in och spela och hoppas att man får minuter. Jag kan inte förvänta mig att jag ska signa ett kontrakt, säger han till Sportbladet.

Sommarligan startar nästa fredag och spelas i Las Vegas under ett par veckor i juli. Något som gör att EM-kvalet får ge vika den här gången.
– Om jag skulle spela Summer League så skulle det inte bli landslaget, det visste Vedran (Bosnic). Jag kommer inte vara klar förrän 24 juli och kommer behöva vila. Det blir för mycket basket om jag ska åka direkt till landslaget och sedan direkt till säsong, säger 22-åringen som dock tror på att Sverige tar sig till EM även utan hans hjälp.
– Vedran kommer kunna få ihop ett bra lag. Lettland blir en tuff match, men det finns fortfarande mycket talang i Sverige och jag tror att Vedran kommer att få ihop det bra.

Sedan tidigare står det klart att Bosnic och Sverige får klara sig utan NBA-proffsen Jonas Jerebko och Jeffery Taylor. Första matchen i EM-kvalet spelas den 10 augusti mot gruppfavoriten Lettland.

Dela inlägget