Viktor Gaddefors.

NBA-äventyret får vänta för Gaddefors

Viktor Gaddefors hade i natt chansen att som tredje svensk basketspelare bli vald i NBA-draften. Men när de 60 namnen lästes upp fanns 22-åringen inte med.

Efter Jonas Jerebko (2009) och Jeffery Taylor (2012) hade Bolognaspelaren Viktor Gaddefors chansen att bli den tredje svensken som draftas av en NBA-klubb. Gaddefors som stod över draften i fjol för att stärka sina möjligheter i år, lämnade Sverige för spel i Italien redan som 17-åring. Den senaste säsongen spelade han för Virtus Bologna där han snittade 6.8 poäng per match.

Under sommaren har Gaddefors bland annat varit på tryout hos NBA-lagen Memphis Grizzlies och Phoenix Suns. Men när de 60 namnen lästes upp i Barclays Center i Brooklyn, New York, natten till fredag, så fanns 22-åringen inte med. Dörren till NBA är dock långt ifrån stängd. En möjlighet att ta sig dit är att spela summer league senare i sommar.

Först i draften valde Cleveland Cavaliers och de knep åt sig kanadensaren Andrew Wiggins.

Dela inlägget