Carl Engström.

Centerlöftet kan hamna hos mästarna: “Södertälje är ett bra ställe”

Landslagscentern Carl Engström kan vara på väg till svenska mästarna Södertälje Kings.
– Det är perfekt för mig att komma hit och träna, säger 22-åringen.

Tidigare i år kunde vi avslöja att centerlöftet och landslagsaktuelle Carl Engström lämnar University of Alabama. Engström sa i en intervju i april att han inte var främmande för att testa vingarna i Europa och uteslöt inte en säsong i Basketligan.
– Vi får se. Jag har inte bestämt vad jag tänker göra ännu, sa han då till basketsverige.se.

Just nu tränar Engström som mäter hela 216 centimeter och väger 120 kilo med Södertälje Kings.
– Jag var i kontakt med Vedran (Bosnic) och det är perfekt för mig att komma hit och träna, säger han till Länstidningen.

Om det blir aktuellt med en övergång till de regerande mästarna är i dagsläget dock oklart.
– Jag kommer fortsätta att spela elitbasket. Så mycket vet jag. Vi får väl se vad jag får för förslag.

Vad är viktigt för dig när det gäller klubbvalet?
– Jag behöver speltid och fortsätta utvecklas.

Skulle Kings kunna vara aktuellt?
– Södertälje är ett bra ställe, det har jag koll på. Men just nu vet jag inte mer än så, säger Engström till tidningen.

Södertäljes sportchef Robert Andersson bekräftar för Länstidningen att “jättecentern” är intressant.
– Sommarcampen avslutas denna vecka och sedan väntar en intensiv fas i rekryteringen då vi lär prata mer konkret med olika killar. Vi har bland annat haft fem utländska spelare här under träningsveckorna, men även spelare som vi har kontakt med sedan tidigare som exempelvis Tom Lidén och Alexander Lindqvist, säger Andersson.

Dela inlägget