Bosnisk landslagsguard sist in i Northland

Den bosniska landslagsguarden Matea Tavic är nu klar för Northland Basket. Och i och med detta är klubbens lagbygge så gott som klart.

Det har varit på gång ett tag, men under onsdagsmorgonen kom det definitiva beskedet. 22-åriga bosniskan Matea Tavic har skrivit på för de svenska mästarinnorna. Tavic spelade senaste året i tjeckiska Lomotiva Karlove Vary där hon snittade 13 poäng, 3 returer och 1.8 assists.
– Med Matea får vi ett energiknippe som förutom ett riktigt bra försvar ofta river ner applåder för spektakulära passningar och poäng samt en uppoffrande spelstil där laget alltid sätts främst, säger tränaren Jens Tillman nöjt i ett pressmeddelande.

22-åringen har under sin professionella karriär spelat i både Bosnien och Slovenien, och har bland annat vunnit både den bosniska och slovenska ligan.
– Jag är otroligt glad över att få spela för Northland Basket då klubben har ett mycket gott rykte om sig. Det är ett utmärkt ställe för mig att fortsätta utvecklas som basketspelare. Min målsättning är fortsätta jobba hårt på varje träning och att tillsammans med laget försvara guldet, säger Tavic som ansluter till Northland i början på september.

Dela inlägget