Jämtland har hittat Petersons ersättare

Igår meddelade Jämtland Basket att man kontrakterat den amerikanske guarden Tyler Peters. Idag var det dags för nästa påskrift – collegecentern Trevor Gruis.

Trevor Gruis, 208 centimeter från universitetslaget South Dakota blir Jämtlands nye center i Basketligan. Den 22-årige amerikanen anländer till Östersund i mitten på augusti och tar över efter fjolårets succéspelare Brandon Peterson.

Gruis kommer direkt från collegespel i The Summit league i NCAA-division 1, där han snittade över tio poäng och sex returer per match under alla sina fyra år. Han beskrivs vara en hårt arbetande spelare som gillar att spela nära korgen.
– Just Trevors vilja att spela inside var det som föll mig i smaken. Han har dock ett rörelsemönster som jag tror är väl anpassat för att lyckas i Europa. Trevor är en rörlig och aggressiv postspelare, som söker sig när korgen. Just den positionen vi behöver, säger tränaren Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Jag tror också att han kommer att kunna utveckla sitt spel ute på golvet. Trevor kommer bli den viktigaste “positionsspelaren” eftersom vi bara kommer han en spelare med hans fysik och repertoar.

Dela inlägget