Svenska herrarna inleder sina EM-förberedelser

Sveriges herrlandslag inleder EM-kvalet mot EM 2015 10 augusti i Luleå, mot Lettland. I Sveriges grupp ingår även Rumänien och Slovakien. 26 lag är indelade i sju kvalgrupper och spelar om 13 platser i EM 2015.

De sju gruppvinnarna samt de sex bästa grupptvåorna är kvalificerade till EM 2015. EM 2015 var planerat att spelas i Ukraina, men har flyttats. FIBA Europe ger besked om var EM 2015 spelas senast 30 september 2014.

Sverige inleder EM-förberedelserna 3–5 juli i Södertälje med bland annat tester. Därefter följer läger 7–12 juli samt 14–16 juli, också dessa i Södertälje.

18 och 19 juli spelar Sverige sina första träningslandskamper, borta mot Belgien. 22–24 juli är det nytt läger i Södertälje följt av träningsmatcher mot Bosnien & Hercegovina i Sarajevo 26 och 27 juli.

30 juli är Sverige tillbaka i Södertälje för ett nytt läger. 1–3 juli spelar Sverige en fyrnationsturnering i Polen, och 6-9 augusti är Sverige i Luleå på träningsläger. Den 10 augusti går Sverige sedan in i EM-kvalet hemma mot Lettland.

Sveriges spelprogram i EM-kvalet:
10 augusti: Sverige-Lettland (Luleå)
13 augusti: Rumänien-Sverige
17 augusti: Slovakien-Sverige
20 augusti: Lettland-Sverige
24 augusti: Sverige-Rumänien (Borås)
27 augusti: Sverige-Slovakien (Borås)

Den 27 juni lämnar Sverige in den slutgiltiga EM-kvaltruppen med 24 spelare till FIBA Europe.

Följande 18 spelare är kallade till lägret i Södertälje 3-5 juli:
Fredrik Andersson (Borås Basket), Tobias Borg (Södertälje Kings), Carl Engström (University of Alabama), Anton Gaddefors (Liége, BEL), Viktor Gaddefors (Bologna, ITA), Pierre Hampton (Norrköping Dolphins), Ludvig Håkanson (FC Barcelona, ESP), Joakim Kjellbom (Norrköping Dolphins), Mikael Lindquist (Norrköping Dolphins), Alex Lindqvist (Nässjö Basket), Tom Lidén (Sundsvall Dragons), Christian Maråker (Borås Basket), Brice Massamba (free agent), Tomas Massamba (Nymburk, CZE), Axel Nordström (Uppsala Basket), , Martin Pahlmblad (Södertälje Kings), Jonathan Person (LF Basket), Dino Pita (Liége, BEL).

(Detta är till stor del ett pressmeddelande från Svenska Basketbollförbundet)

Dela inlägget