Josefin Vesterberg (mitten), Northland.

Glädjebeskedet: Vesterberg tillbaka i Northland

Efter mycket om och men vänder Josefin Vesterberg hem till Luleå och Northland Basket efter ett år i slovakiska Ruzomberok.

– Säsongen i Ruzomberok var otroligt lärorik och jag har verkligen utvecklats som både basketspelare och människa. Däremot saknade jag tryggheten och de fina förutsättningarna för basket som finns i Luleå, säger Vesterberg i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet på två år vilket innebär att 21-åringen kommer finnas med när Northland satsar på Europaspel säsongen 2015/16.
– Att vi kan locka hem Josefin till Northland Basket under de två nästkommande säsongerna är ett bevis på att det hårda arbete klubben lagt ner på att skapa bra förutsättningar för spelarna nu ger utdelning, säger tränaren Jens Tillman och fortsätter:
– Josefin har ett väldigt brett register offensivt och har förutom sitt fina skytte utifrån även ett bra attackspel. Med hennes stora spelförståelse defensivt och osjälviska spelstil kommer hon passa perfekt in i vårt sätt att spela basket.

Dela inlägget