Se Sverige – Ryssland på webben

I kväll är det meningen att Sverige ska ta revansch mot Ryssland för förlusten i Moskva förra veckan. Se EM-kvalmatchen direkt på basketsverige.se. Uppkast klockan 19.00!

(Matchen presenteras av Svenska Basketbollförbundet i samarbete med Rec Media)

För Sverige gäller det först och främst att vinna matchen för att ha kvar chansen att vinna gruppen och bli kvalificerat till EM 2015. I andra hand handlar det om att vinna matchen för att komma tvåa och ha chansen att bli en av de fem av sex möjliga grupptvåor som också kvalar in till EM 2015.

Ryssland vann första matchen med 65-51, så för att vara garanterat fördel i inbördes möte behöver Sverige vinna med mer än 14 poäng.
– I första hand gäller det att vinna matchen, sedan om vi har ett läge där vi kan vinna med mer än 14 poäng så får vi gå efter det då. Jag tror verkligen att vi har en bra chans att vinna, säger den svenska förbundskaptenen Lasse Johansson till basket.se.

Dela inlägget