Solna satsar spanskt i vinter

Solna Vikings damer har kontrakterat den spanske tränaren Alberto Miranda.

37-årige Alberto Miranda har en gedigen bakgrund med bland annat en advokatutbildning i grunden. Den högsta tränarutbildningen som finns i spansk basket och han har även en stark meritlista som tränare.

Alberto Miranda har bland annat varit huvudtränare på herrsidan i EBA innan han 2010/2011 och 2011/2012 var asissterande tränare för Euroleague-laget Perfurmerias Avenida. Under säsongen 2102/2013 var han även huvudansvarig för Perfurmerias innan han fick sparken vid juluppehållet.
– Det skall bli roligt att lära från den spanska skolan och Alberto gjorde ett mycket gott intryck under sitt nyligen avslutade besök i Solna. Han har varit på absolut högsta nivå i Europisk klubbasket och vi tror att han både kan utbilda vårt unga lag och leda tjejerna till framgång, säger Solnas sportchef Christer Sjögren till klubbens hemsida.

Dela inlägget